ODEN ---- おでん
2014年09月19日
私たちは長野の山中で寒い冬に備えたいと思っています。今日はおでんを作りました。
We want to be prepared for a next cold winter in the mountains in Nagano. Today we made Oden.
出汁はかつお節と昆布でとりました。うまみを最大に引き出すため、私たちはかつお節削り器を使っています。
Dashi was made from katsuobushi and konbu. To have the best umami we use katsuobushi kezuriki *.
かつお節と昆布の出汁は風味を最大限引き出すため、一晩おきます。
Katsuobushi/konbu dashi is left overnight to get the most flavor.

おいしかったぁ!
It was delicious !
私たちは伝統的な方法で最高の日本食を作るために、様々な試みをします。
We are trying to make the best of Japanese food in a traditional way.
*) Katsuobushi kezuriki is used to prepare Katsuobushi shavings. Katsuobushi is the filleted bonito which is boiled, dried, smoked, and cured with the mold.
We want to be prepared for a next cold winter in the mountains in Nagano. Today we made Oden.
出汁はかつお節と昆布でとりました。うまみを最大に引き出すため、私たちはかつお節削り器を使っています。
Dashi was made from katsuobushi and konbu. To have the best umami we use katsuobushi kezuriki *.
かつお節と昆布の出汁は風味を最大限引き出すため、一晩おきます。
Katsuobushi/konbu dashi is left overnight to get the most flavor.

おいしかったぁ!
It was delicious !
私たちは伝統的な方法で最高の日本食を作るために、様々な試みをします。
We are trying to make the best of Japanese food in a traditional way.
*) Katsuobushi kezuriki is used to prepare Katsuobushi shavings. Katsuobushi is the filleted bonito which is boiled, dried, smoked, and cured with the mold.