ichi motsu zen shoku 「一物全食」
2016年11月26日
"one thing, entirely eaten"
encourages the use of the all edible parts of a plant such as the peels, roots, stems, etc
「食物は丸ごと食べよう」
This method of cooking is showing gratitude towards nature.
この考え方は 自然への感謝の気持ちを表しています。
We received a beautiful carrot from the farm.
I really wanted to prepare as fresh as possible and
also I didn't want to waste anything.
農家から美しい人参が届きました。できるだけ新鮮な状態で、なおかつ無駄の
ない料理を考えました。
Result:
Glazed carrots & Carrot Furikake
The furikake topping is made from the leaves with bonito (katsuobushi), soy,and chirimen (young sardines)

encourages the use of the all edible parts of a plant such as the peels, roots, stems, etc
「食物は丸ごと食べよう」
This method of cooking is showing gratitude towards nature.
この考え方は 自然への感謝の気持ちを表しています。
We received a beautiful carrot from the farm.
I really wanted to prepare as fresh as possible and
also I didn't want to waste anything.
農家から美しい人参が届きました。できるだけ新鮮な状態で、なおかつ無駄の
ない料理を考えました。
Result:
Glazed carrots & Carrot Furikake
The furikake topping is made from the leaves with bonito (katsuobushi), soy,and chirimen (young sardines)


Posted by ダイアンクライス広報室 at
10:40
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Farmers face new problems 「農家に新たに問題が」
2016年11月22日
Today we received vegetables from the farm.
The attached note tells about the problem that farmers face.
Animals are coming closer from to mountains into the fields.
This time, deers have eaten all the flowers of the buckwheat (soba).
It means, this year the farmer cannot deliver soba.
今年は そばの出荷ができないかも。
The attached note tells about the problem that farmers face.
Animals are coming closer from to mountains into the fields.
This time, deers have eaten all the flowers of the buckwheat (soba).
It means, this year the farmer cannot deliver soba.
今年は そばの出荷ができないかも。

Posted by ダイアンクライス広報室 at
09:06
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Bessho Onsen 別所温泉
2016年11月05日
This season is wonderful to go to Bessho Onsen.
It is a quiet place full of tradition.
At lunch time, we enjoy walnut udon in a local restaurant.
The walnuts are ground in the suribachi.
Fresh and delicious !!!
別所温泉に行くには、このシーズンが、素晴らしいです。
ここには、数多くの歴史的文化財がある静寂なところです。
昼食には、地元のレストランでのクルミうどんを楽しみます。
クルミをすり鉢で粉々にします。
新鮮でとてもおいしいです!

It is a quiet place full of tradition.
At lunch time, we enjoy walnut udon in a local restaurant.
The walnuts are ground in the suribachi.
Fresh and delicious !!!
別所温泉に行くには、このシーズンが、素晴らしいです。
ここには、数多くの歴史的文化財がある静寂なところです。
昼食には、地元のレストランでのクルミうどんを楽しみます。
クルミをすり鉢で粉々にします。
新鮮でとてもおいしいです!


Posted by ダイアンクライス広報室 at
19:57
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